Geslaagde editie Nationale Oefenmarathon Afdrukken E-mailadres
zondag 31 maart 2019 15:26

Het was genieten op de terreinen van het Hippisch Verband Putten waar de Nationale Oefenmarathon werd verreden. Prachtig lenteweer en mooie mensport waarbij goed van een meer dan goed niveau. De hindernissen voor iedereen goed te rijden met veel alternatieven,  technisch maar voor ieder goed te rijden. 

Mooie hindernistijden en vrolijke gezichten in de jeugdrubriek! In de leeftijdscategorie tot 12 jaar was Niels van den Brink uit Putten de winnaar van de Van Veluw Mensport bokaal. In de klasse van 13 t/m 18 jaar werd er flink gestreden en mocht ook Ischa Vink uit Deil de Van Veluw Mensportbokaal in ontvangst nemen, Marith de Hoop uit Lexmond werd tweede voor  Denise Wassink (Putten).

In de rubriek enkelspan pony’s wist Geke Blokland uit Putten plaatsgenoot Sander van Veldhoven te verslaan. In 2017 én 2018 moest zij nog genoegen nemen met de tweede plaats achter van Veldhoven. Johan de Hoop werd derde op slechts 4 seconden van de nummer één. Christiaan Provoost won de rubriek enkelspan paard voor Jaap de Vries (Grafhorst) en Elsbeth Broekhuis (Nijkerk). Rob Dijkhuis uit Gelselaar domineerde met zijn Welshpony’s  de rubriek tweespan pony’s en won voor Suzanne Roman (Rhenen) en Gijs van Veluw uit Putten.

Jaap van der Windt uit Renkum won net als  in 2018 de tandemrubriek.

Bij de tweespannen paarden volop strijd. Henri Bast en Gijs Waaijenberg uit Nijkerk streden op het scherpst van de snede maar moesten in Eefje van Harskamp-Peek hun meerdere erkennen en werden respectievelijk tweede en derde. Sanny Hagen pakte als thuisrijdster de zesde plaats. De ponyvierspanrubriek is in Putten altijd spectaculair, zo ook dit jaar. Wout van Veluw (Putten) was goed op dreef en reed zijn vierspan naar een derde plaat in een mooie rubriek van 8 vierspannen. Met nog één bonte pony in zijn vierspan en drie Welsh pony’s uit het span van zijn vrouw Woutera trad Aart van de Kamp junior aan met een heel nieuw vierspan. En zeker niet onverdienstelijk! Samen met Gerco van Tuyl vermaakten zij het publiek met een mooi stukje stuurmanskunst waarbij Gerco van Tuyl uiteindelijk de wedstrijd won en Aart van de Kamp junior tweede werd. Met 5 vierspannen paarden was ook deze rubriek mooi gevuld. En ook hier was het genieten van mooi stuurwerk! Mark Weusthof werd  eerste voor Huib Pater (Kootwijkerbroek) en Nico Avezaath uit Maurik. .   

alt

 

Hoofdsponsor

Banner